XML Sitemaps Generator

Author Topic: Problems with Generator  (Read 18640 times)

dawnbluemoon

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 5
Problems with Generator
« on: March 11, 2008, 06:27:42 PM »
I have installed he generator, set all the permissions, etc.  I can see the home page and save the configuration.

When I click on Crawling tab I get this:

Quote
Please wait. Sitemap generation in progress...
Internet Explorer cannot display the webpage
   
Most likely causes:
You are not connected to the Internet.
The website is encountering problems.
There might be a typing error in the address.

I had paid for the installation service, but decided to give it a go on my own.  It seemed easy to install and I don't understand why I am having issues with it.  I have already re-installed it about 3 times trying to get it to work.






 
« Last Edit: March 11, 2008, 06:29:55 PM by dawnbluemoon »

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10623
Re: Problems with Generator
« Reply #1 on: March 12, 2008, 12:01:20 AM »
Hello,

replied to your email.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

dawnbluemoon

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 5
Re: Problems with Generator
« Reply #2 on: March 14, 2008, 02:02:32 AM »
Thanks for your email.  I sent them your notice and this is the email I got in return:

Quote
Hello Alicia,

Thank you for your e-mail.

We would like to inform you that the max_execution_time is 30 seconds on our server and neither this, nor the memory_limit on your account can be increased as it's part of the account you are hosted on.


Regards,

Richard
Netfirms Inc.
[external links are visible to admins only]


What can I do?  I didn't see anything about this in the necessary specs before buying the program.

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10623
Re: Problems with Generator
« Reply #3 on: March 14, 2008, 08:20:48 PM »
Hello,

Do you have SSH access to your host? It would be possible to execute the script in command line .

this is specified in system requirements: http://www.xml-sitemaps.com/documentation-xml-sitemap-generator.html
Quote
The memory size requirements (as well as the time required to complete sitemap generation) depends on the number of pages your website contains.

Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

dawnbluemoon

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 5
Re: Problems with Generator
« Reply #4 on: March 15, 2008, 11:31:21 PM »
I do have SSH access.  However, I am not familiar with how to use it.  How do I execute the script through the command line?

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10623
Re: Problems with Generator
« Reply #5 on: March 16, 2008, 08:03:33 PM »
Exact comand line is displayed on the Crawling page, it looks like:
/usr/local/bin/php /path/to/generator/runcrawl.php
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

dawnbluemoon

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 5
Re: Problems with Generator
« Reply #6 on: March 17, 2008, 08:56:00 PM »
I am getting the message that there is no file or directory by that name when I use PuTTY with my login information and enter the command line given to me on the Crawling page. 

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10623
Re: Problems with Generator
« Reply #7 on: March 17, 2008, 10:23:04 PM »
Can you PM me your login details so that I can try that?
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

dawnbluemoon

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 5
Re: Problems with Generator
« Reply #8 on: March 25, 2008, 12:47:05 PM »
I am no longer getting the 404 page when I try to run the generator.  However, it now quits running after scanning the first page and just sits there.  I am getting this after letting it run over night.:

Links depth: 1
Current page: /
Pages added to sitemap: 1
Pages scanned: 1 (39.6 Kb)
Pages left: 43 (+ 0 queued for the next depth level)
Time passed: 0:18
Time left: 13:11
Memory usage: 618.4 Kb

I have even told it not to interrupt the process.


XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10623
Re: Problems with Generator
« Reply #9 on: March 26, 2008, 02:04:31 AM »
Replied to your PM.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

 

SMF 2.0.12 | SMF © 2014, Simple Machines
XHTML RSS WAP2