XML Sitemaps Generator

Author Topic: Setup problem - only 1 link generated  (Read 9327 times)

clare

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 6
Setup problem - only 1 link generated
« on: May 18, 2011, 10:13:50 AM »
I've just installed the generator and it seems to start processing fine, but then I get an internal server error and it only generates 1 URL ...

Sitemap details
-------------------------
Request date: 18 May 2011, 10:05
Processing time: 0:03:56s
Pages indexed: 1

Sitemap files: 1

Pages size: 23.99Mb
-------------------------
View Sitemaps
-------------------------
XML Sitemap
[external links are visible to admins only]

I have searched this forum and increased my PHP ini memory_limit and max_execution_time settings but still have the same issue

Does anyone have any ideas as to what I can try next please? I'm on IIS7 btw
thanks!
Clare

clare

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 6
Re: Setup problem - only 1 link generated
« Reply #1 on: May 18, 2011, 10:42:28 AM »
OK I noticed an error that my sitemap.xml did not have write permission, so I amended that

Now I am getting the following....

Wed May 18 11:41:30 UTC+0100 2011: resuming generator (120 seconds with no response)
Wed May 18 11:39:30 UTC+0100 2011: resuming generator (120 seconds with no response)
Wed May 18 11:37:29 UTC+0100 2011: resuming generator (120 seconds with no response)


XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10622
Re: Setup problem - only 1 link generated
« Reply #2 on: May 18, 2011, 08:53:09 PM »
Hello,

it looks like your server configuration doesn't allow to run the script long enough to create full sitemap. Please try to increase memory_limit and max_execution_time settings in php configuration at your host (php.ini file) or contact hosting support regarding this.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

clare

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 6
Re: Setup problem - only 1 link generated
« Reply #3 on: May 19, 2011, 10:16:11 AM »
Hi, thanks for your reply!

As per my post upthread, I have already changed php.ini as recommended in another thread

What other settings can I change to prevent timeout?

NB: Server is Windows 2008 - I did not have this issue on 2003

thanks
Clare

clare

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 6
Re: Setup problem - only 1 link generated
« Reply #4 on: May 19, 2011, 10:40:17 AM »
Just to add that after I changed php.ini I just clicked file, save. Is this OK or do I need to restart the server or anything for this to take effect?

thanks
clare

clare

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 6
Re: Setup problem - only 1 link generated
« Reply #5 on: May 19, 2011, 11:30:37 AM »
I have now upped the CGI timeout value in IIS

I've run the script from the command line and it whizzes through the pages fine for a few minutes then stops dead, the black cmd window just disappears and I'm still left with just 1 line in my sitemap

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10622
Re: Setup problem - only 1 link generated
« Reply #6 on: May 20, 2011, 11:10:05 AM »
Hello,

please let me know your generator URL/login in private message to check this.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

clare

  • Registered Customer
  • Approved member
  • *
  • Posts: 6
Re: Setup problem - only 1 link generated
« Reply #7 on: May 20, 2011, 11:55:23 AM »
Don't worry thanks, I've finally fixed it myself

For all those others struggling with IIS7 and Windows 2008...

Once you've changed the settings in your PHP.ini so the script doesn't timeout, you need to RESTART IIS!

 

SMF 2.0.12 | SMF © 2014, Simple Machines
XHTML RSS WAP2