XML Sitemaps Generator

Author Topic: State-Messages not showing while crawling and server is flushing  (Read 8604 times)

schipper

  • Registered Customer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 12
State-Messages not showing while crawling and server is flushing
« on: November 10, 2011, 06:09:24 PM »
Hi,

 I have the problem that the update messages in the browser window (not in the background) do not appear while crawling. I did read topic 18835, and did the flushing-test  (serves flushing succeeded). I tried IE and Firefox, I updated to 5.0, but still the messages don't appear.

Could there be another reason?

Thanks

Bert

schipper

  • Registered Customer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 12
Re: State-Messages not showing while crawling and server is flushing
« Reply #1 on: November 10, 2011, 06:41:06 PM »
Sorry, by topic 18835 I meant this one: http://www.xml-sitemaps.com/forum/index.php/topic,5636.msg18835.html#msg18835 and here
[external links are visible to admins only]

Bert

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10624
Re: State-Messages not showing while crawling and server is flushing
« Reply #2 on: November 10, 2011, 07:57:45 PM »
Hello,

you can also try to enabel "debugging output" setting in generator configuration.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

schipper

  • Registered Customer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 12
Re: State-Messages not showing while crawling and server is flushing
« Reply #3 on: November 10, 2011, 08:27:02 PM »
Hi Oleg,

Thanks, yes debug output is enabeled, but where could I find it's log?  Screen just shows 'Please wait. Sitemap generation in progress...' and I don't find a file anywhere.

Thanks

Bert

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10624
Re: State-Messages not showing while crawling and server is flushing
« Reply #4 on: November 10, 2011, 08:29:43 PM »
Debug output is sent to browser, sometimes it might help to avoid buffering on server side.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

schipper

  • Registered Customer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 12
Re: State-Messages not showing while crawling and server is flushing
« Reply #5 on: November 10, 2011, 08:39:08 PM »
Hi Oleg,

 Yes I read that and did the test:

started: 2011.11.10 09:36:00
finished: 2011.11.10 09:36:00
Note: if flush() works in PHP, then the difference between start and end dates should be approx. 0-1 second. If flush() fails (PHP output is buffered), then the difference will be >= 5 seconds.

Flush succeeded! :-)

So this should exclude the buffering issue?

Bert

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10624
Re: State-Messages not showing while crawling and server is flushing
« Reply #6 on: November 10, 2011, 08:47:17 PM »
Well, if there is no output visible then the content is buffered on server side anyway. There might be other buffering going on.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

schipper

  • Registered Customer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 12
Re: State-Messages not showing while crawling and server is flushing
« Reply #7 on: November 10, 2011, 09:12:40 PM »
Hi Oleg,

 OK thanks. I'll ask my hoster and will come back on the issue

Thanks

Bert

schipper

  • Registered Customer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 12
Re: State-Messages not showing while crawling and server is flushing
« Reply #8 on: November 12, 2011, 01:32:43 PM »
Hi Oleg,

Indeed the PHP configuration was 'output_buffering 4096'. Seems helping the performance.

Choosing for running in the background do show an update each 120 sec in the browser. Probably because this whole message at once is bigger than that 4096?

Links depth: 5
Current page: xxxxxxxx/2011/05/29/111120100/x-xxxxxxxxx-xxxxx-xx-xxxxxx/xxxxxxx/
Pages added to sitemap: 2904
Pages scanned: 3900 (81,770.9 KB)
Pages left: 1487 (+ 297 queued for the next depth level)
Time passed: 0:59:17
Time left: 0:22:36
Memory usage: 5,965.1 Kb

I can live with this, so resolved!

Thanks for your kind - and prompt - answers!

Bert

 

SMF 2.0.12 | SMF © 2014, Simple Machines
XHTML RSS WAP2