XML Sitemaps Generator

Author Topic: Generator troubles.  (Read 38129 times)

trig_daddy

  • Approved member
  • *
  • Posts: 3
Generator troubles.
« on: January 11, 2006, 05:11:44 PM »
Hi,
I've really had a easy time using this tool for (I think) two months now. It been really easy to use, becasue my site ([external links are visible to admins only]) is definately less than 500 pages and it's really user friendly and fast! But...
Last night I created subdomains for my site and now when I try to generate a sitemap, it literally follows every "link" including paths to scripts, photo files, folders, etc. It's counting everything as a "page" and I have no idea why!
What have I done wrong so that before, it followed only navigational links, and now it's following every path on my pages?

Thanks

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10621
Re: Generator troubles.
« Reply #1 on: January 11, 2006, 05:21:20 PM »
Hello,

the generator crawler follows every link that is include as normal link with <a> tag. If you have included the pages that are not linked in this way, please post (or PM me) an example.
Thanks!
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

trig_daddy

  • Approved member
  • *
  • Posts: 3
Re: Generator troubles.
« Reply #2 on: January 11, 2006, 05:30:22 PM »
Thanks for responding so quickly.
As part of a thumbnail viewing script I include tags like

<a href="#" onClick="return modifyimage('dynloadarea', 9)"><img border="0" src="images/4/thumbs/10.jpg","" width="50" height="50" style="margin-bottom: 5px"></a>

which creates a click-able thumbnail which brings up a larger picture. It does not actually navigate. The generator ignored this style of <a> tags previously. But now it folows the path and counts the .jpg as a page. Did something change, or is my scripting off somehow?

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10621
Re: Generator troubles.
« Reply #3 on: January 11, 2006, 08:15:16 PM »
Hi,

this link should not be followed by the crawler. Please let me know the URL where this code appears to check it further.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

trig_daddy

  • Approved member
  • *
  • Posts: 3
Re: Generator troubles.
« Reply #4 on: January 11, 2006, 08:48:24 PM »
The url for the above link is [external links are visible to admins only] . All of my picture sample pages us this same javascript, and the generator is following all of them as links to a page.

Thank you.

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10621
Re: Generator troubles.
« Reply #5 on: January 12, 2006, 12:27:33 AM »
Hello,

Thanks, I've checked this.

The crawler finds your folder page http://www.trystanphotography.com/wedding/ and then discovers all individual pages/images links from it. I suggest you to create an empty index.html file in this folder to disallow listing of all your files and in the meantime I've modified the crawler to avoid this issue, please check that. :)
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

pol

  • Approved member
  • *
  • Posts: 1
Re: Generator troubles.
« Reply #6 on: February 28, 2006, 01:34:34 AM »
I have a similar issue. I have installed the package on Windows 2003 and all permission settings as per instruction - When I start crawling it goes for about 5 minutes with the status bar in progress, but after that it stops without any update, or any error, or any report in the log.

crusk01

  • Approved member
  • *
  • Posts: 1
Re: Generator troubles.
« Reply #7 on: February 28, 2006, 01:36:05 AM »
I got a parsing error in line 5 of my xml. What do you need from me to fix that?

Also, I noticed how you keep talking about using the generator, but if i upload to google my xml file. Won't that work the same?

Im lost  :)

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10621
Re: Generator troubles.
« Reply #8 on: March 01, 2006, 05:04:33 PM »
I have a similar issue. I have installed the package on Windows 2003 and all permission settings as per instruction - When I start crawling it goes for about 5 minutes with the status bar in progress, but after that it stops without any update, or any error, or any report in the log.
Hello,

you should increase the "maximum script execution time" setting in server configuration to let the script work longer and complete the full crawling of your website.


PS. you can use the forums username/password sent to you in automated email to post in "Standalone Generator" subforums.

Thank you!
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10621
Re: Generator troubles.
« Reply #9 on: March 01, 2006, 05:04:54 PM »
I got a parsing error in line 5 of my xml. What do you need from me to fix that?

Also, I noticed how you keep talking about using the generator, but if i upload to google my xml file. Won't that work the same?

Im lost  :)
Hello,

please let me know the URL of your sitemap file.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

 

SMF 2.0.12 | SMF © 2014, Simple Machines
XHTML RSS WAP2