XML Sitemaps Generator

Author Topic: html works, not .xml  (Read 26116 times)

henry

  • Approved member
  • *
  • Posts: 3
html works, not .xml
« on: June 30, 2006, 06:37:27 AM »
Hello! We have some trouble with sitemap.xml. sitemap.html is working fine but when we cut a link out from .xml and paste it into the browser it dosen't work proply. It is links from our item_list that is wrong the rest is fine.

From sitemap.xml:

Not working:  <loc>[external links are visible to admins only]</loc>

Working: [external links are visible to admins only]

Please Help

XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10624
Re: html works, not .xml
« Reply #1 on: July 01, 2006, 12:29:56 AM »
Hello,

the links in xml sitemap are stored in a special encoding, according to Google sitemap protocol. You should not copy'n'paste the links directly from xml source. please use html sitemap for this.
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

henry

  • Approved member
  • *
  • Posts: 3
Re: html works, not .xml
« Reply #2 on: July 01, 2006, 07:15:06 AM »
i read in googles help that you can do that to try if the link is working (cut it and paste it in a browser), we have error on line 1991 suspect it has some to do with ,

1991: <loc>[external links are visible to admins only] b&aring;da</loc>

henry

  • Approved member
  • *
  • Posts: 3
Re: html works, not .xml
« Reply #3 on: July 01, 2006, 07:23:33 AM »
From google:

Invalid URL



The listed URL is not valid. Correct the URL in the Sitemap, then resubmit.

Make sure the URLs listed in your Sitemap are encoded for readability and escaped properly. You also try copying the URL into a browser to see if the browser can understand the URL and load the page.

Make sure the URL contains no extra characters (for instance, make sure the URL isn't enclosed by quotes).


XML-Sitemaps Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10624
Re: html works, not .xml
« Reply #4 on: July 02, 2006, 12:03:21 AM »
Hello,

please make sure that you have special characters urlencoded in your links, for instance,
this is incorrect:
Code: [Select]
http://www.kondomeri.se/item_list.php?maingroup=Apoteket&secondgroup=Fr bdawhile this one is fine:
Code: [Select]
http://www.kondomeri.se/item_list.php?maingroup=Apoteket&secondgroup=F%C3%B6r%20b%C3%A5da
Oleg Ignatiuk
www.xml-sitemaps.com
Send me a Private Message

For maximum exposure and traffic for your web site check out our additional SEO Services.

 

SMF 2.0.12 | SMF © 2014, Simple Machines
XHTML RSS WAP2